Urban Dig Project : Miss Omonia

Follow the latest public project in Omonoia square by our friends UrbanDig and collaborator Seong Kyun Yoo! In the framework of [OUT]TOPIAS

Χορευτική παράσταση: Miss Omonia
Τοποθεσία: πλατεία Ομόνοιας (αφετηρία στο κέντρο της πλατείας/Τρομπετίστας)
Ημέρες: Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Αριθμός παραστάσεων: 2 παραστάσεις κάθε ημέρα
Ωρες: 13:00-14:00, 16:00-17:00
Μέγιστος αριθμός θεατών / παράσταση: 20 (άφιξη 10' νωρίτερα)
Είσοδος: Δωρεάν

*Απαραίτητη η κράτηση θέσεων --> 6985069300, email: missomonia.outtopias@gmail.com
-----------------------------
Μια δράση της ομάδας όχι παίζουμε / UrbanDig Project στο πλαίσιο της έκθεσης [OUT]TOPIAS και του «UrbanDig Omonia».

Εκθεση [OUT]TOP/AS: Περφόρμανς και υπαίθριος / δημόσιος χώρος | https://www.facebook.com/OUTTOPIAS
Mουσείο Μπενάκη - Πειραιως 138
http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=202010001&sid=1987

-------------------------------

Το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Νοεμβρίου η ομάδα παραστατικών τεχνών "όχι παίζουμε" μέσα από την πλατφόρμα #UrbanDigProject, σας προσκαλεί στην παράσταση «Miss Omonia», στην πλατεία Ομόνοιας.

Μια performance χορού που εμπνέεται από τη χαρτογράφηση του "κάτω από το ορατό" της πλατείας Ομόνοιας και των προσφυγικών κατοικιών του Δουργουτίου. 

Η πρώτη εκδοχή της, άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ Altofest τον Ιούλιο του 2016 στη Νάπολη. Αποτελεί μέρος του προγράμματος δράσεων UrbanDig Omonia (2016-2017) του UrbanDig Project.

Παράλληλη δράση: Μεταξύ των δύο παραστάσεων της "Miss Omonia" κάθε ημέρας, οι «Τροβαδούροι» του UrbanDig Omonia θα τραγουδήσουν σε εργαζομένους στην αγορά της Ομόνοιας τραγούδια που εμπνεύστηκαν από τις συνεντεύξεις που εκείνοι τους παραχώρησαν, ανταποδίδοντάς τους το χρόνο που τους αφιέρωσαν. ("Τροβαδούροι του UrbanDig Omonia": Μυρσίνη Αντωνίου, Χρίστος Θεοδώρου, Χρήστος Κανελλόπουλος, Γιώργος Σαχίνης, Βικτωρία Ταγκούλη).  

Περισσότερα για την παράσταση "Miss Omonia": 
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας τρομπετίστας που του ανήκε μια από τις στοές γύρω από την πλατεία Ομονοίας. Στη στοά είχε στήσει μια χρυσή τέντα, την «Τέντα της σιωπής». καλούσε τον κόσμο της πόλης να την επισκεφτούν πληρώνοντας ως ενοίκιο της παραμονής τους την κατάθεση της «φωνής» τους…
Μια γυναίκα περιπλανώμενη, έχει στεγάσει τον ιδιωτικό της χώρο στην «τέντα της σιωπής». Έχει ξοδέψει όλη τη φωνή της. Ανάμεσα σε καφέ, προποτζίδικα, καταστήματα ρούχων, σε γκατζετάκια μικροπωλητών σ’ έναν χώρο πολυσύχναστα διαβατό από περαστικούς προσπαθεί να οριοθετήσει τον ιδιωτικό της χώρο διαφοροποιώντας τον εαυτό της από την εξωτερική ροή της Ομόνοιας. Προσπαθεί να γεφυρώσει τη μνήμη του παρελθόντος της με το παρόν της, να φτιάξει το σπίτι της στον αστικό ζωολογικό κήπο φωλιασμένη σε μια ιδιωτική στοά, να δικαιώσει τη δική της παρουσία στο νέο τόπο, να στερεώσει την εικόνα της με αξιοπρέπεια στους περαστικούς, στους πολίτες, του τόπου φιλοξενίας και υποδοχής. Ο τελευταίος τόπος διαμονής της ήταν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου της Νάπολη. Χρειάζεται ξανά ένα μεγάλο πλαισιωμένο χώρο, «πέρασμα» εξόδου από την μοναξιά της. Θα καταφέρει να φτάσει πάνω στην πλατεία της Ομονοίας, πάνω σ’ αυτήν την αδηφάγα εσπλανάδα; Θα γίνει η πλατεία σύνορο νέας ζωής και τόπος συνάντησης πολλών ανθρώπων μαζί που επικοινωνούν ουσιαστικά πάνω στο δημόσιο χώρο της;H πρώτη εκδοχή της παράστασης άνοιξε το AltoFest τον Ιούλιο του 2016. 

Συντελεστές: 
Σκηνοθέτης / χορογράφος: Ειρήνη Αλεξίου 
Βοηθός Σκηνοθέτη/Παραγωγής : Άννα Καμάνη
Δραματουργική επεξεργασία: Ειρήνη Αλεξίου, Εμμανουέλα Κορκή, Seong Kyun Yoo
Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Άννα Μαγουλιώτη, Ρέα Ζέκκου
Μουσική/Τρομπέτα :Σωτήρης Πέπελας
Performer: Εμμανουέλα Κορκή, Σωτήρης Πέπελας, Κατερίνα Πρωτονοταρίου

Λίγα Λόγια για την ομάδα όχι παίζουμε / UrbanDig Project:
Ή ΑΜΚΕ Όχι Παίζουμε ιδρύθηκε το 2004 από τον σκηνοθέτη Γιώργο Σαχίνη και την χορογράφο Ειρήνη Αλεξίου. Τα μέλη της ομάδας προέρχονται από διάφορους χώρους της τέχνης και της επιστήμης. Φτιάχνει παραστάσεις που συνδυάζουν το θέατρο, τον χορό και το υλικό του χώρου παράστασης, είτε πρόκειται για θεατρική σκηνή (κύκλος "Συγγραφείς του Κόσμου") είτε για την πόλη ("UrbanDig Project"). Μέσα από τις ανοιχτές οριζόντιες και συλλογικές δράσεις χαρτογράφησης ιστοριών και τοπικού πολιτισμικού πλούτου, η τοπική κοινότητα ανοίγει το σπίτι της, βγαίνει στην «γειτονιά» του προγράμματος – τοπική ή μη - πρωταγωνιστεί στην αποκάλυψη του εαυτού της. Η παράσταση μας γίνεται ο τελικός, αλλά όχι ο μόνος προορισμός μιας δυναμικής διαδικασίας χτισίματος σχέσεων, αρχείου και αφηγημάτων της πόλης. Η ομάδα έχει διακριθεί μεταξύ άλλων στο AltoFest 2015 (1ο βραβείο), στο ACEA EcoArt International Contest 2011, TEDxAthens Challenge 2010 (1ο βραβείο) και έχει συμμετάσχει στο Ελληνικό Περίπτερο στην PQ of Performance Design and Space 2015.  

Ακολουθήστε την ομάδα όχι παίζουμε / UrbanDig Project: 
facebook.com/urbandigprojectorg
twitter.com/ohipezoume
instagram.com/urbandig_project/
https://www.flickr.com/photos/urbandigprojectbyohipezoume/

Παρακολουθήστε τις δράσεις μας:
vimeo.com/ohipezoume
youtube.com/user/ohipezoume

Περισσότερα για το project στο www.urbandigproject.org
Για περαιτέρω ενημέρωση ή ενδιαφέρον συμμετοχής στην πλατφόρμα UDP: contact@urbandigproject.org
----------------------
"MISS OMONIA"
Saturday 19th, Sunday 20th November
Two performances every day: 13: 00-14: 00 & 16: 00-17: 00
Omonia Square (starting point in the middle of the square – follow the trumpeter)
Reservations / information: 6985069300, contact@urbandigproject.org,missomonia.outtopias@gmail.com

Exhibition [OUT] TOP\AS: Performance & Public / Outdoor Space
https://www.facebook.com/OUTTOPIAS
Benaki Museum - Peiraios 138
http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=202010001&sid=1987

On Saturday 19 and Sunday 20 of November, come in Omonoia square, follow the trumpeter and watch a dance performance, "Miss Omonia".

A dance performance inspired by mapping what is "beneath the visible" at Omonia square.

It is part of UrbanDig Omonia program (2016-2017) of UrbanDig Project. It is also part of [OUT]-TOPIAS exhibition of Benaki Museum. Its first version opened Altofest in July 2016, Naples.

Once upon a time there was a trumpeter who lived in one of the galleries around Omonia Square in central Athens. He lived in a tent, the "tent of silence” and calls the people of the town to visit and give their voice away, as a form of rent.
A wandering woman has spent her entire voice for lengthy stay at the “tent of silence”. Her last place of residence was in the parking lot of the Naples airport. Will she manage to get out of the tent into onto Omonia square? Will she find a new home in public space, Omonia square, a market-place, a waiting area for many refugees. The first version of the show opened AltoFest in July 2016.

Credits:
Director / choreographer: Eirini Alexiou
Asst Diretor: Anna Kamani
Dramaturgy: Eirini Alexiou, Emmanuela Korki, Seong Kyun Yoo
Scenography / Costume Design: Anna Magoulioti, Rea Zekkou
Music / Trumpet: Sotiris Pepelas
Performer: Emmanuela Korki, Sotiris Pepelas, Katerina Protonotariou

Maximum number of spectators at each performance: 20
Free entrance

Φωτογραφία: v. solli